FlimoGPS - Urmarire GPS Flote Auto

Monitorizare GPS – De ce să integrezi sisteme de monitorizare GPS în afacerea ta?

Sistemul de monitorizare GPS este folosit în mai multe domenii și industrii, tot mai mulți deținăroti de afaceri dorind să-și monitorizeze vehiculele.

Indiferent de industria în care activezi, vehiculele tale pot fi monitorizate GPS, iar în acest articol vei afla cum și de ce să apelezi la această soluție.

Cine poate fi interesat de monitorizarea GPS?

Flote de vehicule cu dimensiuni variate

Orice tip de flotă poate beneficia de acest serviciu, indiferent de numărul de vehicule din flotă sau de raza de acoperire necesară. Echipamentele sunt adaptabile pentru vehicule de diferite dimensiuni.

Distrubuții de mărfuri

Optimizarea rutelor este esențială în domeniul distribuției de mărfuri, iar monitorizarea GPS te poate ajuta să-ți setezi rutele în funcție de numărul de comenzi sau alte nevoi.

Transporturi

Alocarea vehiculelor și identificarea șoferilor tăi reprezintă o provocare constantă în industria transporturilor și a livrărilor. Cu ajutorul unui soft adecvat, un sistem GPS poate simplifica acest proces și poate preveni încurcăturile.

Construcții

În domeniul construcțiilor este important să semonitorizeze consumul pentu a fi reduse costurile. Printr-o monitorizare constantă riscul este înlăturat iar costurile operaționale sunt reduse.

Cum alegi un sistem de monitorizare GPS?

Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când ești în căutarea unei astfel de soluții sunt:

  • Determinarea și monitorizarea locației vehiculelor;
  • Verificarea distanței acestora în raport cu o adresă;
  • Primirea notificărilor atunci când mașinile se mișcă în afara orelor sau ariei stabilite. 

Alte aspecte importante pe care să le iei în calcul ar putea fi:

  • Un program actualizat;
  • Un hardware și un software ușor de folosit;
  • Un sistem de suport bine pus la punct atât pentru perioada inițială, cât și post-implementare, pe toată durata contractuală;
  • Prețuri avantajoase și costuri transparente.

La orice moment dat, orice dispozitiv GPS (de exemplu: cele încorporate în navigatoare, telefoane mobile sau smartwatch-uri), primește semnale electromagnetice de la patru sateliți, transmise cu o viteză de 50 de biți pe secundă. Computerul din interiorul dispozitivului GPS determină distanța până la fiecare satelit și, iar apoi pe baza acestor informații, calculează poziția ta actuală.

Datele de la trei sateliți sunt suficiente pentru a determina precis locația receptorului. Acest proces se numește triangulație. Semnalele de la al patrulea satelit sunt redundante și sunt folosite doar pentru a confirma poziția calculată anterior.

Utilizări frecvente ala sistemelor GPS

Sistemele actuale de monitorizare GPS au mai multe funcții prin care să-ți facă munca mai ușoară. Există chiar și dispozitive care să te ajute în descărcarea de la distanță a datelor din tahograf.

Cu toate acestea, există câteva funcții de bază ale acestei tehnologii, funcția primară fiind cea de a-și comunica în permanență poziția unui anumit vehicul.

Cele mai frecvente utilizări sunt:

  • Localizarea – stabilirea poziției unui punct, prin sistemul GPS.
  • Navigația – dispozitivul GPS îți poate indica, în orice moment, unde te afli, în raport cu o rută de deplasare presetată.
  • Urmărirea – având aici 3 componente principale: un server conectat în permanență prin Internet/GPS cu receptorii; un receptor de GPS (cum ar fi telefonul); un program de monitorizare, care rulează și hărțile traseului pe care se deplasează receptorul.
  • Mapare cu GPS – în acest context este folosit de către cartografi pentru a întocmi hărți noi. În funcție de specificul acestora, se deosebesc două tipuri de dispozitive dedicate GPS: cele pentru navigația auto și cele topografice.

Sistemele de monitorizare GPS oferă multe avantaje în diverse domenii și industrii, fiind o soluție eficientă. Articolul a prezentat diverse categorii de afaceri care ar putea beneficia de implementarea unui astfel de sistem, precum și criterii importante de luat în considerare în alegerea unei soluții potrivite de monitorizare GPS.

Indiferent de industria în care activezi, este important să optezi pentru un sistem actualizat, ușor de utilizat și cu un suport tehnic adecvat. Sistemele GPS oferă o gamă variată de funcționalități, cum ar fi localizarea, navigația, urmărirea și maparea, care îmbunătățesc eficiența și productivitatea afacerii tale.

Dacă dorești și tu să îți instalezi un sistem de monitorizare GPS, contatează-ne acum!

5/5 - (2 votes)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
FlimoGPS

Ultimele articole

Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
FlimoGPS
Bună ziua! 👋
Cu ce vă putem ajuta?