FlimoGPS - Urmarire GPS Flote Auto

Cum funcționează un sistem de Monitorizare prin GPS

Sistem de monitorizare prin GPS este un sistem care permite localizarea și urmărirea în timp real a unui obiect sau a unei persoane prin intermediul sateliților GPS. Acest sistem poate fi utilizat pentru diverse scopuri, cum ar fi urmărirea vehiculelor, a bunurilor sau a persoanelor.

Cum să reduci costurile flotei cu ajutorul monitorizării prin GPS
Sistem de monitorizare prin GPS

Ce este echipamentul de Monitorizare GPS?

Pentru a funcționa, un sistem de Monitorizare prin GPS necesită un echipament/aparat, care este instalat într-un vehicul, și care permite urmărirea în timp real a poziției acestuia prin intermediul satelitilor GPS.

Aparatul unui sistem de monitorizare prin GPS este echipat cu un receptor GPS care primește semnale de la sateliții GPS din orbită.

Acești sateliți emit semnale care pot fi recepționate de receptorul GPS din echipament, permițând astfel determinarea poziției vehiculului în timp real.

Datorită faptului că echipamentul GPS este conceput să poată transmite poziția vehiculului către un server prin intermediul unei conexiuni la internet, managerul de flotă sau dispecerul poate să vadă vehiculul pe o hartă online.

Mai mult decât localizare GPS în timp real

Pe lângă scopul lui principal, și anume monitorizarea în timp real, echipamentul GPS poate fi utilizat pentru diverse alte scopuri, cum ar fi:

  • Monitorizarea vitezei de deplasare – echipamentul GPS poate transmite în aplicația de monitorizare graficul de viteză atât în timp real cât și retroactiv.
  • Vizualizare rută vehicul – echipamentul de monitorizare GPS poate oferi informații precum locațiile tranzitate, kilometri parcurși, țările tranzitate.
  • Alertă tensiune alimentare scăzută – sistemul de monitorizare GPS vă poate anunța prin e-mail și SMS dacă tensiunea de alimentare din baterie scade sub amperajul setat.
  • Kilometri parcurși – unul dintre avantajele majore în folosirea unui echipament de monitorizare prin GPS este faptul că poți verifica în orice secundă kilometri parcurși avehiculului monitorizat.

Unul dintre avantajele majore al unui sistem de monitorizare prin GPS, este faptul că poate ajuta transportatorii prin platforma online de monitorizare cu generarea automată a documentelelor și rapoartelor necesare:

Foaie de parcurs – o platformă de monitorizare prin GPS poate genera rapoarte zilnice, lunare sau la sfârșit de calatorie. Poate ajuta managerul de floră cu informații legate de activitatea zilnică, tronsoane de drum circulate, data și ora de plecare, data și ora de sosire, locația de plecare, locația de sosire, distanța, timpul de funcționare.

Raport ore lucrate – Posiblitate generare raport cu orele lucrate.

Raport ore zi/noapte – Generarea rapoartelor cu privire la orele lucrate în timpul zilei cât și în timpul nopții, sărbători legale sau weekend.

FAZ – Generare raport fișă activități zilnice pentru autovehicule.

Partajare locație – unele sisteme de monitorizare prin GPS oferă utilizatorilor prin platforma de monitorizare GPS funcția de partajare a locației vehiculului. Aceast lucru ajută transportatorii în momentul în care un colaborator sau client solicită locația vehiculului oentru a urmări cursa.

Raport pe țări (RO, DE, FR, etc) – unele sisteme GPS ajută transportatorii cu rapoarte pe fiecare țară tranzitată, rapoartele conțin date ca timpul de condus/pauze, orele de tranzitare a țărilor.

În plus, un sistem de Monitorizare prin GPS pentru vehicule poate fi setat pentru a trimite notificări prin email sau SMS atunci când vehiculul se află într-o anumită zonă sau atunci când depășește o viteză specifică.

Acest echipament poate fi, de asemenea, utilizat pentru a urmări și alte informații, cum ar fi viteza de deplasare a vehiculului, distanța parcursă, consumul de combustibil și multe altele.

În concluzie, un echipament de monitorizare GPS pentru vehicule este un dispozitiv care permite urmărirea în timp real a poziției unui vehicul prin intermediul sateliților GPS. Acest echipament poate oferi informații importante despre rutele de deplasare, performanța vehiculelor sau siguranța persoanelor.

Ai nevoie de un sistem de monitorizare prin GPS pentru flota ta? Contactează-ne acum și alege cel mai avantajos serviciu GPS de piața din România, FĂRĂ perioade contractuale.

5/5 - (14 votes)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
FlimoGPS

Ultimele articole

Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
FlimoGPS
Bună ziua! 👋
Cu ce vă putem ajuta?